Voorschool Sam Sam

Hoera! Uw kind is 2,5 jaar en mag beginnen bij ons op de peuteropvang.
Wij werken samen met de opvang van Stichting de Talentenklup, die de peuters spelenderwijs voorbereiden op ons basisonderwijs. 

Heeft u een ooievaarspas dan zijn twee dagdelen gratis!
In andere gevallen betaalt u hier een eigenbijdragen wat inkomsten afhankelijk is. 

Aan de hand van thema’s werken de peuters aan onder andere hun taalontwikkeling. Dit gebeurt door het spelen in hoeken, het voorlezen van boeken enhet bekijken van foto’s en filmpjes, maar zij geloven ook in het leren door ontdekken en ervaren. Dit houdt in dat de peuters elk thema passende uitstapjes maken met de leidsters. Hierbij kunt u denken aan een uitstapje naar de bakker en de supermarkt tijdens thema ‘eten en drinken’, een bezoekje aan de dokter en de apotheek tijdens thema ‘ziek en gezond’ of een reisje naar het treinstation en het vliegveld tijdens thema ‘verkeer’. Juist door te zien, horen en ervaren onthouden kinderen de nieuwe informatie ontzettend goed. En, ook niet onbelangrijk, ze hebben ontzettend veel plezier op onze peuteropvang!

Er is plaats in zes groepen (3 lokalen) voor onze peuters van de Talentenklup. Vier groepen (2 lokalen) kunt u vinden in buurthuis SamSam, tegenover onze school. Hier hebben de kinderen een prachtige natuurspeeltuin met moestuin. Het derde lokaal vindt u aan het schoolplein van onze school. De peuters van deze groepen spelen buiten op ons eigen schoolplein. Als extra beweging kunnen alle peuters gebruik maken van het SpringLab in dit lokaal: door middel van een beamer worden er bewegingsspelletjes geprojecteerd op de grond, waardoor de kinderen worden uitgedaagd door spelenderwijs te bewegen en te leren. 

De werkwijze en methoden van peuteropvang de Talentenklup sluiten perfect aan op wat wij aanbieden in onze kleuterklassen. Zo werken zij ook met VVE methode ‘piramide’, bieden zij dezelfde thema’s aan en leren zij de peuters ook nieuwe woorden aan de hand van woordenschatmethode LOGO3000. Ook is er veel aandacht voor muziek, rekenen en bewegen; allemaal op het niveau van 2,5 tot 4 jarigen. 

Wanneer uw kind 4 jaar wordt, mag hij/zij komen wennen bij ons op de basisschool.
Omdat zij de structuur en regels al kennen van de peuteropvang, zien wij vaak dat deze kinderen veel makkelijker wennen bij ons op school. Ook zien wij vaak al zelfvertrouwen bij deze kinderen: ik kan dit en ik begrijp dit! De peuteropvang is een uitstekende voorbereiding voor de basisschool!